A apărut o nouă metodă de înşelăciune, denumită „Coletul”. La ce trebuie să fim atenți

Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că o nouă metodă de înşelăciune, denumită „Coletul”, ia amploare. Aceasta constă în trimiterea către destinatari a unor colete cu „cumpărături” nesolicitate.

Cei care le primesc sunt obligaţi să plătească sume între 200-300 de lei, însă obiectele din interior valorează mult mai puţin. Poliţia recomandă ferm să nu se plătească pentru coletele nesolicitate.

Cum funcționează metoda de înşelăciune „Coletul”

Infractorii care folosesc această metodă de înșelăciune trimit colete nesolicitate către diferite persoane, cerându-le să achite sume mici pentru ridicarea acestora. Mulţi oameni le acceptă, crezând că sunt comenzi făcute de membrii familiei.

În realitate, bunurile din colete valorează mult mai puţin decât suma plătită. De exemplu, o persoană plăteşte 200-300 de lei şi primeşte un produs de o valoare mult mai mică.

Poliţiştii au emis o serie de recomandări pentru cei care primesc colete suspecte. În primul rând, trebuie verificat expeditorul şi contactat pentru clarificări. De asemenea, este esenţial să se comunice cu familia şi prietenii pentru a verifica dacă cineva dintre ei a trimis coletul trimis prin noua metodă de înșelăciune.

În cazul în care primiţi un colet nesolicitat, contactaţi compania de curierat pentru a clarifica situaţia şi a solicita blocarea sumei de bani plătite.

Cum să vă feriți de fraudă

Poliţia recomandă să nu efectuaţi plăţi nesigure pentru colete nesolicitate. Solicitaţi detalii suplimentare şi verificaţi înainte de a face orice plată.

Contactaţi furnizorul de servicii poştale pentru informaţii suplimentare despre expeditor şi conţinutul coletului. Păstraţi toate documentele şi dovezile asociate cu coletul, inclusiv chitanţele şi etichetele, deoarece acestea pot fi utile în cazul unei investigaţii ulterioare.

Poliţiştii încurajează populaţia să raporteze incidentele suspecte de fraudă. Dacă suspectaţi o tentativă de fraudă, sesizaţi imediat incidentul la poliţie prin SNUAU 112.

Furnizaţi toate detaliile relevante pentru a ajuta la investigarea cazului. Este important să fiţi prudenţi şi vigilenţi pentru a nu deveni victime ale acestei metode de înşelăciune, scrie News.ro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed