Povestea muzicală a prolificului compozitor și pianist Alexandru Vilmanyi s-a țesut pe marile scene ale țării, baruri de lux din comunism, a continuat în SUA și Japonia, pe vapoare de croazieră și continuă într-un mod uimitor de simplu, la țară, unde artistul a schimbat la propriu pianul cu hârlețul.
Omul care le-a lansat pe Elena Cârstea, a contribuit la faima Mihaela Runceanu (i-a compus genial melodie ”De-ar fi să fii”) și i-a făcut singurul album său album lui Gil Dobrică, a lăsat forfota Capitalei și s-a mutat de în comuna Recea Cristur din județul Cluj. Unde, într-un spațiu idilic trăiește o viață discretă și modestă alături de soția sa, fosta solistă Sanda Vilmanyi, alături de care a cântat 25 de ani.
Au ridicat o casă rustică meșterită în mare parte de mâna artistului, la rindea, au o curte generoasă, plină de viețuitoare -păsări și animale-, o mica livadă și propria grădină și seră de zarzavaturi. Este greu de crezut că muzicianul, nelipsit din programele barurilor și restaurantelor de lux între ‘70-’90, preferat de lui Nicu Ceaușescu și găștii sale de petrecăreți în frunte cu mondenul Serghei Mizil și compozitorul la ușa căruia așteptau să primească o piesă bună marile nume ale muzicii ușoare a pus capăt unei prodigioase cariere alegând să facă loc tinerilor compozitori și noilor genuri muzicale la modă.
Soarta a hotărât altfel! Draga Olteanu Matei a fost transferată cu o zi inaintea incendiului de la secția ATI a spitalului groazei din Piatra Neamț
Alexandru Vilmanyi, a cărui muzică a constituit colonana sonoră a celebrei pelicule ”Nea Mărin Miliardar” este descries de săteni drept unul dintre cei mai buni gospodari din comună, care nu se dă în lături când este vorba să le arate acestora că nu fuge de muncă, ba chiar îi priește. Desprins de grija telefonului și a internetului, artistul se trezește dis de dimineață, deretecă prin curte, cosește, sapă, dă cu var copacii, taie lemne și are propriul atelier de lucru în lemn, unde și-a confecționat mai toată mobile rustică