Cum să îți optimizezi bugetul de cumpărături. Tehnici utile

Optimizarea bugetului

Ne dorim un nivel de trai ridicat și implicit o viață liniștită, însă de cele mai multe ori eșuăm când vine vorba de gestionarea banilor, bugetului de cumpărături. Specialiștii spun că totul depinde de noi înșine, mai exact de obiceiurile noastre financiare. Iată ce măsuri trebuie să luăm ca să avem parte de acea relaxare financiară:

  1. Organizează-ți bugetul lunar

E esențial să-ți monitorizezi bugetul lunar, pentru a-ți planifica banii prudent. Atunci când vezi pe hârtie sumele câștigate și cheltuite, îți va fi mult mai ușor să-ți optimizezi bugetul. Conturează și urmărește un buget lunar ce va include:

Venituri – din toate sursele existente;

Cheltuieli Fixe – alimente, facturi, haine, cosmetice, transport (abonamente pentru mijloacele de transport în comun sau combustibil și alte taxe pentru automobilul personal), cheltuieli dedicate copiilor etc.;

Cheltuieli Variabile – ieșiri la restaurant, hobby-uri, vacanțe. În acest caz, trebuie să determini costul mediu lunar al vacanțelor, al reparațiilor casei sau al automobilului și cel al sănătății tale, chiar dacă nu le realizezi lunar. Cum faci asta? Împarți fiecare dintre aceste costuri totale la 12.

  1. Nu cheltui mai mulți bani decât produci

Dacă vei cheltui mai mult decât produci, mai devreme sau mai târziu vei ajunge pe minus cu bugetul lunar.

  1. Crește-ți veniturile lunare

Investește constant în educația ta. De la cursuri acreditate, până la a accepta joburi inițiale mai slab plătite, dar din care să înveți multe lucruri. Aceste soluții te vor ajuta pe termen mediu și lung să te diferențiezi pe piața muncii, pentru a fi mai bine plătit în viitor.

Negociază bonusuri, încă de la angajarea în companie, fie că este vorba de bani, acțiuni la compania respectivă, dacă este posibil, sau orice altă modalitate. Bonusurile sunt rezultat al performanței tale individuale, pe care o poți urmări împreună cu angajatorul tău, prin evaluarea elementelor măsurabile.

  1. Identifică și renunță la cheltuielile inutile

Fiecare dintre noi a fost pus în fața situației de a evita o cheltuială inutilă, dar a făcut-o pentru o plăcere sau un confort de moment, fără să se gândească la consecințele pe termen lung.

  1. Economisește constant

Veniturile totale lunare > Cheltuielile fixe + Cheltuielile variabile

Folosește această formulă ca să-ți generezi, pe termen scurt, un surplus pentru Fondul de Urgență și, mai apoi, pentru Siguranța Financiară.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed