FoodIntelForum AQUA Carpatica progresează

FoodIntelForum AQUA Carpatica progresează. Cea de-a treia zi a evenimentului FoodIntelForum AQUA Carpatica 2024 a început la Universitatea Româno-Americană, unde doi foști premieri se alătură antreprenorilor de top, conducătorilor de vârf, autorităților centrale și locale importante, conducătorilor din mediul academic în dezbatere deschisă despre noile obligații în sustenabilitate, dezvoltare, eșec sau mult dorita performanță.

În timp ce în sală dezbaterile sunt foarte intense, expoziția de la intrare este plină de antreprenori

Mihai Olariu, Președintele Senatului în cadrul Universității Româno-Americane: „Noi în calitate de unitate de învățământ superior încercăm să fim atât un vârf de lance, în măsura în care se poate, dar și un mediator între mediul de business și mediul politic pentru că așa cum cunoaștem conceptul de sustenabilitate este unul foarte larg definit. Încercăm chiar să punem în aplicare conceptele dezvoltării durabile și ale sustenabilității, avem chiar la nivel de universitate proiecte concrete.”

Mihail Coman, Directorul General al ICDP Pitești-Mărăcineni și Vicepreședinte onorific al ASAS: „Pomicultura înseamnă sustenabilitate mai mult decât orice alta ramură a agriculturii, pentru că înseamnă livezi care țin uneori și 20 de ani. Trebuie să le facem bine. Noi cercetarea încercăm să ne adaptăm problemelor oamenilor de afaceri.”

Horațiu Neagoș, CEO Centrul General de Arhivare: „Volumul de documente care se creează la unele instituții, în prezent, este mai mare decât în anii precedenți. Acesta va crește atât în timp, cât și la nivelul instituțiilor din cauza regimentarilor excesive, lipsa digitalizării și fragmentarea și redundanța instituțională.”

Cafeaua Dallmayr are un succes exploziv, de două zile antreprenorii și toți ceilalți participanți se reîntorc permanent, permanent, permanent: Cafeaua Dallmayr e la concurență cu Aqua Carpatica din izvorul de legendă a lui Jean Valvis. Tartinabilele, sucurile naturale Agros și uleiurile de la Nea Ellada punctează, important pentru veselia participanților, toate dezbaterile interesante.

Mihai Gavrea, Manager Specialized Transaction, ING Bank: „Antreprenorii din România ar trebui să beneficieze de aceste oportunități de sustenabilitate. Cei care vor sesiza importanta tranziției către sustenabilitate vor avea de câștigat în viitor deoarece sustenabilitatea este un pilon economic de viitor.”

Proprietarii Castelului Salbek, Ana Maria Mihăescu și Teodor Mihăescu (foto mijloc) invită participanții la Marele Festival de Sânziene care va avea loc în Banat la Castel Salbek. Mulți chemați, puțin aleși! Discursul cultural de excepție picmentează dezbaterea de business. Lia Epure, director Ziua de Vest și Mihai Anghel, director Radio România Timișoara, aduc în dezbatere eleganța pentru care bănățenii sunt vestiți.

Dan Țone, CEO Eutron Invest România: „50% din deșeurile alimentare provin din propriile locuințe. Restul de 50% vin din restaurante, companii și instituții. De acea folosirea unui compostor poate ajuta la reducerea deșeurilor alimentare prin transformarea lui în fertilizator. Cantitatea rezultată este aproximativ 12% din cât introducem.”

„România Patria Apelor Minerale”, idea de aur pe care Jean Valvis o propune autorităților și antreprenorilor României prinde contur mai apăsat. Ce-ar fi ca Președintele Klaus Iohannis, într-o inspirată încheiere de mandat, să strângă toți fost prim miniștrii ai României, indiferent de orientare, și să le propună ca brand de țară „România, Patria Apelor Minerale, și „Patria Produselor Tradiționale”, și „Patria Pădurilor Nesfârșite” și „Patria Urșilor Liberi” și câte alte Patrii sunt în România!

Viorica Dăncilă, fost Prim-Ministru al României: „Deciziile de la Bruxelles se iau de multe ori fără să se țină cont de realitățile din fiecare țară, de specific, fără să existe un studiu, ceea ce pot să dăuneze, rezultatele sunt contrare așteptărilor.”

Dr. Hardy F. Schloer, celebrul și generatorul de controverse în zona Inteligenței Artificiale și AI Cloud, dinamitează discuțiile și îi obligă pe toți să vorbească și să gândească în limba engleză. Doar suntem la Universitatea Româno-Americană.

Gabriela Sîrbu, Director Sustenabilitate, Profi: „Sustenabilitatea este o componentă esențială a oricărei companii care dorește să aibă un impact durabil și profund în comunitate. Este despre cum folosești resursele și cum te asigur că ele sunt protejate pentru generațiile viitoare, dar și cum acestea răspund actualelor nevoi. Deci nu este despre cifrele aferente și reciclare, dar despre crearea unui ciclu pozitiv unde fiecare decizie luată să aibă un impact pozitiv și să îmbunătățească viața comunității.”

Dacian Cioloș, europarlamentar, fost premier al României: „Pentru mine sustenabilitatea este o chestiune mai complexă și ea ar trebui să țină de bun simț dacă noi am avea niște obiective clar definite ca societate.”

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed