Șapca lui Ceaușescu este la vânzare! Prețul, destul de mic

Șapca lui Ceaușescu este scoasă la licitație

Una din celebrele șepci purtate Nicolae Ceaușescu în ”Epoca de Aur” va fi scoasă la licitație. Prețul de pornire 500 de euro

Șapca bărbătească din bumbac ce a fost purtată de Nicolae Ceauşescu a fost realizată de Casa de Modă Bucureşti și are preţul de pornire în licitație de 500 de euro. Alături de accesoriul vestimentar nelipsit din garderoba de vară a fostului președinte comunist, în aceeași ședință vor mai putea fi licitate machete celebrei Dacia CN din 1987, care devenise cea mai râvnită mașină din ultimii ani ai socialismului. Acesta reprezintă un cadou special oferit lui Nicolae Ceaușescu de către Întreprinderea de Autoturisme Dacia Pitești și vine însoțit de un certificat RAAPPS și are un preț de pornire de 2.500 de euro.

Alte obiecte de valoare istorică în licitație

În aceeași sesiune, vor fi scoase la vânzare și piese de mobilier din renumita casă în care s-a turnat filmul „Felix și Otilia” (adaptarea cinematografică a romanului lui George Călinescu cu Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Jean Constantin, Sergiu Nicolaescu, Gina Patrichi, Julieta Szonyi, Rodica Mandache). Printre acestea se numără un fotoliu de tip balansoar Thonet, realizat în stil Sezession în anul 1900, o pereche de scaune Louis XVI din lemn de nuc, o oglindă Napoleon III cu ramă aurită din cristal și un Secretaire Empire din lemn furniruit cu rădăcină de nuc și detalii din bronz aurit.

Detalii Despre Casa Miclescu, unde s-a turnat filmul ”Felix și Otilia”

Casa Miclescu, situată pe Șoseaua Kiseleff nr. 35-37, a fost locul de filmare pentru pelicula din anii ’70. Aceasta a fost aleasă datorită legăturilor personale ale actriței Julieta Szonyi, care a locuit aici, și a fost închiriată de Uniunea Artiștilor Plastici pentru o perioadă. Sesiunea „Enigma Otiliei” va avea loc pe 13 iunie, începând cu ora 19:00, la Palatul Cesianu-Racoviță.

Șapca lui Ceaușescu, scoasă la licitație! Participanții la licitație vor avea ocazia să intre în posesia unor artefacte care nu doar că reflectă o epocă importantă din istoria României, dar și contribuie la conservarea memoriei unei perioade tumultuoase, confom organizatorii evenimentului.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed