Tehnologiile noi, soluțiile pentru scăderea emisiilor de carbon

Scăderea emisiilor de carbon

Exploatările de gaze din Marea Neagră reprezintă o resursă importantă pentru România, în contextul tranziției la energia verde, dar și în contextul geopolitic actual, scrie fppg.ro.

Noua ediție a emisiunii Noua Economie a abordat Marea Neagră din perspectivă energetică, dar și geopolitică. Dialogul a pus accent pe politicile europene care modelează transformările din domeniul economic și impun schimbări majorare, oportunitățile create de producția ce va începe în anul 2027, dar și pe necesitatea de informare a cetățenilor cu privire la acest proiect și la noile tehnologii ce se vor dezvolta, unele dintre acestea beneficiind de susținerea sectorului de gaze naturale.

Moderatorii Adrian Măniuțiu și Daniel Apostol, Directorul General al Federației Patronale Petrol și Gaze, i-au avut ca invitați pe Ionuț Purica, Expert în Energie, AREE, Cristian Păun, Prof. Univ. ASE București și Adina Ardeleanu, jurnalist, Financial Intelligence.

Tehnologiile noi, soluțiile pentru scăderea emisiilor de carbon

Suntem într-un context în care simplificăm prea mult lucrurile. Dacă mergem numai pe emisii, înseamnă că decizii de tipul „să oprim cărbunii pentru că emit și sunt poluanți” sunt decizii greșite.

Cea mai mare sursă de poluare la nivel local este transportul. Cum o să funcționeze o economie fără transport? Gândirea logică, corectă, este să nu oprim transportul sau cărbunii, oprim tehnologiile poluante în transport și le înlocuim cu tehnologii nepoluante, măcar local: vehicule electrice, celule de combustibil, deci hidrogen, oprim tehnologiile poluante în cărbune și le înlocuim cu tehnologii care deja se cheamă “clean coal”, cărbune curat, chiar și stocarea CO₂-ului.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed